psychomotorische therapie >> therapeut >> visie

 

Het lichaam liegt niet,´the body speaks´

Daarom is lichaamsgericht werken een goede ingang om samen te ontdekken wat er speelt (bij kind,volwassene of gezin) en te werken aan verandering. Het bewezen dat ervaringen die clienten in beweging opdoen, beter beklijven en leiden tot betere integratie, waardoor ze in het dagelijks leven beter toe te passen zijn.

Als psychomotorisch therapeut wil ik graag bijdragen aan het ontdekken en versterken van 'eigen kracht'. De cliënt kan al doende, dus via ervaring, werken aan uitbreiding van mogelijkheden in omgang met zichzelf, anderen en (moeilijke) situaties.

Om voelen/waarnemen en denken en handelen goed op elkaar af te (leren) stemmen, zijn korte gesprekjes wel van toegevoegde waarde. Daarom gebruik ik, naast de lichaamservaringen en ervaringen in de bewegingssituaties, vaak oplossingsgerichte methodieken. Ook richt ik me op het gezin en de omgeving van de cliënt, omdat zowel een kind als een volwassene niet los gezien kan worden van zijn systeem/gezin.

De speelsheid van het bewegend bezig zijn, en het eenvoudiger integreren in de dagelijkse praktijk spreekt zowel de doelgroep als mijzelf aan ;-)