psychomotorische therapie >> therapeut >> ervaring

Mijn naam is Lily Musters. Ik ben sinds 1993 psychomotorisch therapeut.

Ik vind een een mooie sport om mensen (zowel volwassenen als kinderen) in totaal te zien, met lichamelijke, mentale, emotionele en sociale kanten.

In 1981 startte ik echter als fysiotherapeut. Ik werkte een aantal jaren met volwassenen met lichamelijke en psychosomatische pijnklachten. Ook werkte ik met kinderen die een achterstand in de sensomotorische ontwikkeling hadden. Daarna studeerde ik aan de Hogeschool van Amsterdam psychomotorische therapie.

Ervaring als psychomotorisch therapeut deed ik op met volwassenen met psychische en psychiatrische problematiek, gezinnen met interactieproblemen, kinderen/jongeren met psychosociale problemen & psychiatrische problematieken, personen (ook volwassenen) met een verstandelijke beperking, kinderen met (psycho)motorische achterstand.

In 2019 ben ik gestart met de opleiding tot Master Psychomotorisch therapeut aan de hogeschool Windesheim ion Zwolle.

 

Mijn werkplekken als psychomotorische therapeut:

  • 1992-1993 Kinderpsychiatrische kliniek van het Sofiaziekenhuis (stageplek 1 jaar)
  • 1990-1999 Pedologisch instituut Saltho, voorheen de Hondsberg in Oisterwijk, waar ik kinderen met psychiatrische problemen plus een verstandelijke beperking behandelde.
  • 1996-1999 Dagbehandeling RMPI & Riagg (jeugdpsychiatrie) te Hellevoetsluis, waar ik de afdeling PMT voor jeugd opzette.
  • 1999-2008 GGZ middenBrabant  (nu GGZ Breburg) in Tilburg, waar ik PMT voor jeugd &  gezin vormgaf. Verder behandelde ik volwassenen individueel en in de adem- & ontspanningsgroep.
  • 2003-heden in eigen praktijk Al Doende, waarbij vanaf 2003 -tot hun faillissement in 2011- een intensieve samenwerking met Zonnehuizen (nu Intermetzo).
  • 2013-2018 Bartimeus (instelling voor slechtzienden en blinden in Zeist) waar ik kinderen en jongeren 2 ochtenden per week PMT gaf.