psychomotorische therapie >> info >> ervaringen van cliënten

Ervaringen cliënten

Reactie van een moeder van Q.: Onze zoon (8 jaar) is bij Lily Musters gestart met PMT vanwege de diagnose ASS (type Asperger). Meedoen in de klas en met vriendjes was lastig, en ook thuis met zijn zusje en ons ervaarden hij en wij veel strubbelingen, typisch behorend bij ASS. Lily leerde Q. de eerste stappen om controle over zijn gevoelens te krijgen, en ze te herkennen. Ook heeft hij meer inzicht gekregen in zijn eigen gedrag, en zijn behoefte aan voorspelbaarheid en duidelijkheid.

Hij kan nu vrijwel elke pauze mee buiten spelen, heeft speelafspraakjes, en gaat sociaal aanzienlijk makkelijker. Ook voor ons als ouders heeft het erg geholpen om de inzichten van Lily te krijgen, en zodoende onze zoon te begrijpen en te kunnen helpen. Erg helpend!

Een reactie van een cliënt (man, 52 jaar): ´Ik vond de PMT behandeling gedegen, ontspannen, speels en creatief, en ... mijn hulpvragen zijn beantwoord. Ik ben tevreden over de therapie.

Reactie van een vrouw (33 jaar) na een kort traject: Ik had niet gedacht dat ik zoveel kon leren op sociaal gebied als ik heb gedaan in de tijd dat ik bij jou kwam. Het voelt voor mij ook helemaal goed om nu weer alleen verder te gaan. Fijn dat je dingen niet groter of kleiner maakt dan ze zijn.

Een meisje (11): bij Lily leerde ik om mezelf rustiger te maken, ik durf nu meer en kan ook langer concentreren, daardoor lukt het leren beter. Haar moeder (38): Lily is zowel met onze dochter als met ons aan de slag gegaan. Wij zijn uit de negatieve spiraal gekomen en kunnen weer de leuke kant van haar zien. Ook weten we nu niet alleen beter wat we kunnen doen bij haar paniekaanvallen en het dwarse gedrag, maar hebben het ook aldoende leren toepassen. Een leerzame weg voor ons hele gezin.

Een review van een cliënte (49 jaar): ´Jarenlang had ik  last van controledwang en veel twijfelen. Bovendien had ik vaak migraine na een week hard werken. Ik was lang onder behandeling geweest bij een psychiater en vervolgens bij een psycholoog. Dat had aardig geholpen maar niet genoeg voor mij.  Van een vriendin wist ik dat zij veel baat had bij psychomotore therapie. Dat leek mij ook de moeite van het proberen waard. Praten over mijn dwang en twijfel had ik wel genoeg gedaan.

Ik vond de psychomotorische therapie bij Al Doende vanaf het begin een verademing. Door de eenvoud en het verbluffende resultaat. Ik herinner me nog goed een van de eerste oefeningen, waarvan ik de bedoeling niet wist, maar die mij enorm geholpen heeft.  De eenvoudige opdracht met ballen in een mandje gooien maakte duidelijk dat ik veel te hoge verwachtingen had van mijzelf waar geen mens aan kan voldoen. Ik bracht het inzicht meteen in de praktijk door voortaan haalbare doelen te stellen, waardoor ik veel sneller tevreden ben en veel minder tot geen migraine meer heb. Het klinkt simpel, toch werkte het zo. Super.