trainingen >> ouder en kind trainingen >> Mindfulness Ouder & kind

Mindfulness voor Kind (8-18) en Ouder(s)

Deze training bestaat uit 8 groepsbijeenkomsten van 1,5 uur per week voor de basisschoolkinderen (8 tot 12 jaar) en een Mindful Parenting training voor de ouders. 

Uitleg over de Mindfulness voor Jeugd

Wat houdt Mindfulness bij jeugdigen in?  Mindfulness betekent: doelbewust aandacht geven, zonder oordeel, in het huidige moment. De training is geschikt voor hen die moeite hebben met concentratie, moeite met aandacht richten en vasthouden, moeite met impulsbeheersing, neiging hebben tot somberheid, veel piekeren, angstig zijn.

In de jeugdtraining besteden we aandacht aan:

  1. Aandachtsoefeningen en concentratieoefeningen
  2. Bewegingsoefeningen
  3. Oefeningen ter vergroting van kalmte en vermindering van impulsiviteit in het dagelijks leven.
  4. Hulpmiddelen en opdrachten om thuis te kunnen oefenen.

De kinderen/ jongeren krijgen een werkboek mee, waar oefeningen in staan die zij in de training gehad hebben, zodat zij thuis ook gaan oefenen en -nadat de training afgelopen is- nog eens e.e.a. kunnen opfrissen. Voor meer info, klik hier

Kosten indien de training in een groep gevolgd wordt: 
€ 450 pp inclusief intake, 8 sessies en follow-up, werkboek en audio. Indien het bedrag een beletsel vormt om deel te nemen, overleg dan even.

 

Uitleg over de mindfulnesstraining voor de ouders:

Mindful parenting (ofwel aandachtig ouderschap) helpt ouders om op een kalme, onbevooroordeelde manier met gedragsproblemen van hun kinderen om te gaan. Bovendien leren ouders hoe zij de mindfulnesstraining van hun kind kunnen ondersteunen en belonen. Mindfulnesstraining is gebaseerd op een combinatie van Westerse kennis over stress en meditatietechnieken.

NB De training gaat alleen door bij voldoende deelnemers (minimaal vijf, maximaal acht).  Bij te veel of te weinig aanmeldingen komen deelnemers komen op een wachtlijst.